De sociaalrechtelijke maatregelen van het recent zomerakkoord: wat moet u als werkgever weten ?

maandag 14 augustus 2017

U vindt hierna de voor de werkgevers voornaamste punten uit het akkoord dat de regering heeft bereikt vóór haar...

Lees meer

Nieuws

Het zomerakkoord van 26 juli 2017 : gewikt en gewogen

woensdag 02 augustus 2017

Het eerste 'stof' is gaan liggen. Jullie hebben in de talrijke persberichten gelezen dat onze federale regering op 26 juli 2017 een akkoord heeft bereikt omtrent de hervorming en verlaging van de vennootschapsbelasting.

Andere maatregelen uit het zgn. zomerakkoord zijn de belasting op effectenrekeningen, de uitbreiding van de flexi-jobs, btw-aftrek bij onroerende verhuur en de hervorming van de spaarfiscaliteit, met de nadruk op het stimuleren van beleggen in aandelen. De hervorming wordt doorgevoerd in twee stappen: een eerste reeks maatregelen treedt al volgend jaar in werking, op de tweede fase is het wachten tot 2020.

Voorlopig is dit een politiek akkoord. De concrete impact en timing van de verschillende fiscale maatregelen zal pas duidelijk worden van zodra dit akkoord technisch uitgewerkt is en vertaald wordt in wetteksten. Hierna schetsen wij alvast een overzicht van de voornaamste wijzigingen aan de fiscale regels, gebaseerd op de op dit moment publiek beschikbare informatie.
Lees meer

Finaal het einde van het finaal verrekenbeding?

maandag 31 juli 2017

Als het van de Vlaamse regering afhangt, komt er een einde aan de fiscaal voordelige uitwerking van het finaal verrekenbeding. Dat is althans wat De Tijd vandaag bericht. Waar het Hof van Cassatie zich in een arrest van 24 maart 2017 nog positief had uitgesproken over de fiscale werking van het finaal verrekenbeding, lijkt de Vlaamse regering nu definitief komaf te willen maken met het gebruik van het finaal verrekenbeding voor louter fiscale doeleinden.

Lees meer

Seminaries

28

aug

Witwaspreventiewet: implementatie 4de witwasrichtlijn komt er eindelijk aan

maandag 28 augustus 2017

Alain CLAES, VIA-NOAB, Brussel

Lees meer

05

sep

Bestuurdersaanprakelijkheid - vennootschapsrechtelijke misdrijven

dinsdag 05 september 2017

Alain CLAES, Fiscaal Forum, Gits

Lees meer

03

okt

Master Class Fiscale Procedure (I)

dinsdag 03 oktober 2017

Alain CLAES, PXL, Hasselt

Lees meer

Alle seminaries