Back to All Events

Juridische aandachtspunten waar u als verkoper rekening mee dient te houden bij een overname

  • Greenhouse 20 Schaliënhoevedreef Mechelen, Vlaanderen, 2800 Belgium (map)

Bij een overname zijn de belangen voor de verkopende en kopende partij zeer verschillend. Voor beide partijen moet dan ook de klemtoon gelegd worden op andere aspecten van het overnameproces.

In deze sessie van de M&A Academy zal Lars Raedschelders, advocaat en partner bij Sherpa Law, de verschillende stappen van een overname toelichten, door de bril van de verkopende aandeelhouders.

Zowel het belang van de financieringsstructuur van de transactie voor de verkoper, als de overeenkomsten die in verschillende fases van het proces al dan niet aangewezen zijn, zullen tijdens deze sessie aan bod komen. Hierbij zult u onder meer een antwoord krijgen op volgende vragen:

Waarvoor kan een geheimhoudingsovereenkomst nog nuttig zijn, anders dan de logische geheimhouding door de koper van de overgemaakte informatie over de Target?

In welke mate kan een verkoper de activa van de Target inzetten om de financiering van de prijs voor de koper eenvoudiger te maken?

Is een intentieverklaring voor een verkoper per se nodig?

Hoe kan een verkoper zijn voordeel doen met een (goed georganiseerde) due diligence?

Op welke manier(en) kan het risico op claims voor de verkoper na de transactie zoveel mogelijk beperkt worden?

Na de uiteenzetting bieden we u graag een receptie aan om te netwerken of na te praten.

Voor deze M&A Academy wordt een IAB/IBR/BIBF attest uitgereikt. Advocaten kunnen op basis hiervan de gevolgde opleiding laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

Nederlands
Français
English