Peter Meeuwssen en Dirk Coveliers vervoegen het Sherpa Law team.

Sherpa Law blijft groeien en breidt haar activiteiten verder uit. Met de toetreding van Peter Meeuwssen en Dirk Coveliers worden twee partners aangetrokken die de afdeling Estate Planning binnen Sherpa Law mee zullen uitbouwen.

Sherpa Law is een ondernemend advocatenkantoor dat zich specialiseert in fiscaal recht, vennootschapsrecht, ondernemingsrecht en vermogensrecht. Deskundigheid, duurzame waardecreatie en kennisdeling staan centraal in onze no-nonsense aanpak op maat van onze cliënten. Ondernemers en hun familie, hun ondernemingen en hun partners (Private bankers, boekhouders, accountants, bedrijfsrevisoren) worden vanuit een passie voor het vak bijgestaan door ervaren experts. Vanuit deze benadering is de verdere uitbouw van het expert center Estate Planning een logische volgende stap.

Peter Meeuwssen is Licentiaat in de Rechten (UGent 2004) en behaalde een bijkomende specialisatie in de Fiscale Wetenschappen (Fiscale Hogeschool Brussel 2006). Tevens is hij erkend Adviseur Familiebedrijven (EHSAL Management school, 2012).

Peter legt zich voornamelijk toe op de advisering en begeleiding bij de structurering en overdracht van familiebedrijven. Hij ontwikkelde een expertise in vermogens- en successieplanning, familiale opvolging, herstructureren van vennootschappen, Internationale en Europese fiscale planning en vastgoedfiscaliteit.

Daarnaast is hij hoofdredacteur van het Tijdschrift Vermogensplanning in de Praktijk (Larcier) en werkt hij verder mee aan diverse fiscale publicaties zoals o.a. Fiscale Actualiteit, Fiscale Wenken en Modellen voor het Vennootschapsleven.

Dirk Coveliers is Licentiaat in de Rechten (KULeuven 1983) en behaalde een bijkomende specialisatie in de Fiscale Wetenschappen (Fiscale Hogeschool Brussel 1984).

Dirk specialiseert zich in patrimoniumplanning van privé- en bedrijfsvermogens voor vermogende ondernemers en particulieren, waaronder ook niches behoren zoals Nederbelgen en US persons die hij verworven heeft als achtereenvolgens Global Head Network Banking bij Fortis (thans BNP Paribas Fortis) en Directeur Estate Planning bij Petercam (thans Degroof Petercam). Dirk biedt een toegevoegde waarde aan het team door zijn doorgedreven technische kennis inzake beleggingsfiscaliteit (roerende voorheffing, beurstaks,…), uitwisseling van informatie (Common Reporting Standards, FATCA, bijstandsrichtlijn,…) en het fiscaal bankgeheim, alsook door zijn fiscale kennis over alles wat te maken heeft met de fondsenindustrie. Dit laatste omvat ook fiscale ondersteuning naar institutionele beleggers.

De combinatie van beide expertises laat toe dat hij ook een goed inzicht heeft in de praktische aspecten van een successieplanning van financiële tegoeden, alsook in nieuwe materies die beleggingen aangaan, zoals de doorkijk- of Kaaimantaks, speculatietaks en fiscale regularisaties van buitenlandse rekeningen en verzekeringen.

Hij was van 2007 tot en met 2014 lid van de Experten groep, die door de Europese Commissie geraadpleegd werd in het kader van de herziening van de spaarrichtlijn en de bijstandsrichtlijn, en is nog steeds corresponderend lid van het Comité voor Studie en Wetgeving van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat. Hij is al jaren voorzitter van de fiscale werkgroep van BEAMA (Belgische Vereniging van Asset Managers).

Verder is hij vaste medewerker van de nieuwsbrief Fiscoloog en heeft hij een aantal publicaties in diverse fiscale materies op zijn naam (o.m. co-auteur van het boek 'Bankgeheim en privacy', Kluwer Rechtswetenschappen, 2014) en is hij een gewaardeerd spreker in zijn vakgebied.Hij doceert eveneens aan de Antwerp Management School (Master Personal Financial Planning) en aan de Fiscale Hogeschool (Postgraduaat Fiscaal Recht & Fiscale Praktijk).

Nederlands
Français
English