Sherpa Law (Alain Claes) co-auteur Fiscaal Jaaroverzicht 2017 - incl. hervorming vennootschapsbelasting

Naar goede jaarlijkse gewoonte heeft de redactie van De Fiscale Koerier ook voor 2017 een overzicht gemaakt van de fiscale nieuwigheden en wijzigingen. In dit Fiscaal jaaroverzicht geven hoofdredacteur Stefan Sablon en zijn team een volledig overzicht van de nieuwe fiscale regelgeving van het afgelopen jaar, inclusief de eindejaarswetgeving. Alle nieuwigheden worden uitvoerig geanalyseerd en diepgaand becommentarieerd.

2017 was een uitschieter op fiscaal vlak, met als hoogtepunt natuurlijk het zomerakkoord en de daaruit voortvloeiende hervorming van de vennootschapsbelasting. In dit boek krijgt u hiervan een volledig overzicht, inclusief kritische analyses met veel oog voor de praktische implicaties.

Ook naast deze grote hervorming zijn veel nieuwigheden te melden, zoals de aangepaste autofiscaliteit, de uitbreiding van de flexijobs, de uitwisseling van inlichtingen, de versterking van de rol van de fiscale bemiddelingsdienst, de invoering van de effectentaks, de gewestelijke regularisaties enz. en ook de gewijzigde witwaspreventiewet.

Daarnaast maken de regionale overheden gretig gebruik van hun bevoegdheden om een eigen fiscaal beleid te voeren, zoals aanpassingen inzake OV in de drie gewenst en de talrijke nieuwigheden inzake successie- en registratierechten.

De verschillende fiscale overheden zorgden voor een uitzonderlijk druk fiscaal jaar. Het allesomvattend ‘Fiscaal jaaroverzicht’ is dan ook een absolute must have om helemaal bij te zijn.

  • alle fiscale nieuwigheden samengebracht in één boek: een uniek overzicht
  • topspecialisten uit de praktijk
  • met overzicht van de gecoördineerde nieuwe wetgeving

Voor meer info, klik hier

Nederlands
Français
English