Sherpa Law breidt opnieuw uit

Sherpa Law groeit verder. Het "Estate Planning" team heet drie nieuwe leden welkom, nl. Luc Jonckheere, Liesbeth Franck en Katrien Libotte.

Sherpa Law is een ondernemend advocatenkantoor dat de ambitie heeft om op termijn uit te groeien tot een gevestigde waarde in de advocatuur. Ons team specialiseert zich in fiscaal recht, ondernemingsrecht, M&A, herstructureringen en vermogensplanning. Deskundigheid, duurzame waardecreatie en kennisdeling staan centraal in onze no-nonsense aanpak op maat van onze cliënten. Ondernemers en hun familie, hun ondernemingen en hun partners (Private bankers, boekhouders, accountants, bedrijfsrevisoren) worden vanuit een passie voor het vak bijgestaan door ervaren experts.

In het kader van de verdere uitbreiding van het Estate Planning team heeft Luc Jonckheere, als senior legal counsel, samen met zijn team Sherpa Law in Brussel vervoegd. Luc is licentiaat in de Rechten (RUG 1976) en licentiaat in het Europees Recht (RUG 1977) en legt zich voornamelijk toe op de advisering en begeleiding bij de structurering en overdracht van familiebedrijven. Hij ontwikkelde sedert jaren een doorgedreven expertise in vermogens- en successieplanning, familiale opvolging, herstructureren van vennootschappen, Internationale en Europese fiscale planning en vastgoedfiscaliteit. Hij is een bijzonder gewaardeerd spreker voor diverse instellingen, opleidingscentra en (beroeps)groeperingen. Hij doceert onder meer successieplanning en patrimoniale structureringen aan Flanders Business School en Private Bankers Association (Febelfin Academy), waarvan hij tevens voorzitter van de examenjury is. Een fantastische aanwinst niet enkel voor ons team zelf maar ook voor de cliënten van Sherpa Law.

Luc wordt bijgestaan door Liesbeth Franck. Liesbeth is Licentiaat in de rechten (UGent 2006) en bekwaamde zich als estate planner in de private banking en de consultancywereld. Liesbeth specialiseerde zich verder in estate planning en aanverwante onderwerpen via de Private Bankers Association en behaalde hiertoe het certificaat (2008 – grote onderscheiding). Zij is lid van de Estate Planning Skill Group en heeft een bijzondere kennis met betrekking tot internationale estate planning en vermogensplanning met zorgenkinderen, en is auteur van diverse artikelen. Liesbeth treedt ook regelmatig op als spreker over onderwerpen gerelateerd aan vermogens- en successieplanning. Zij zal als advocate aan de balie van Brussel het Estate Planning team per 1 september 2016 vervoegen.

Ook Katrien Libotte vervoegde in juli 2016 als Legal Counsel het team Sherpa Law waarbij zij zich vooral toelegt op vermogens- en successieplanning en het familiaal vermogensrecht. Katrien studeerde in 2006 af aan de Universiteit Gent als Master in de Rechten. De beginjaren van haar professionele loopbaan stonden in het kader van een juridisch-commerciële combinatie in het bankwezen. Sinds 2012 specialiseerde zij zich echter binnen een gerenommeerd advieskantoor volop in financieel - fiscale en patrimoniale aangelegenheden. Tevens volgde zij de opleiding Advisor Personal Financial Planning aan de Flanders Business School te Antwerpen.

Met de komst van Luc Jonckheere en zijn team steekt Sherpa Law haar ambities op het vlak van Estate Planning niet onder stoelen of banken. Dit team, onder leiding van Peter Meeuwssen, telt inmiddels 10 hooggekwalificeerde juristen die samen een absolute meerwaarde betekenen voor het cliënteel dat Sherpa Law hoog in haar vaandel draagt.

Nederlands
Français
English