Vacature Advocaat Corporate & Commercial

SHERPA LAW (www.sherpalaw.be) is een ondernemend advocatenkantoor dat zich specialiseert in vennootschapsrecht, ondernemingsrecht, fiscaal recht, M&A en Estate Planning. Sherpa Law staat naast zijn cliënten om samen een ideaal parcours uit te stippelen in het complexe kluwen van wetgeving, rechtspraak en rechtsleer. Deskundigheid, duurzame waardecreatie en kennisdeling staan centraal in onze no-nonsense aanpak op maat van onze cliënten. Ondernemers en hun familie, hun ondernemingen en hun partners (boekhouders, accountants, bedrijfsrevisoren) worden vanuit een passie voor het vak bijgestaan door ervaren experts.

SHERPA LAW heeft vestigingen in Brussel en Antwerpen.

De praktijkgroep Corporate & Commercial is een ervaren team dat zich toelegt op advieswerk, contractenwerk en litigation inzake het ondernemings-en vennootschapsrecht. Voor haar Brusselse vestiging zoekt de praktijkgroep Corporate & Commercial versterking.

Advocaat Corporate & Commercial

 Functiebeschrijving

Je begeleidt cliënten op het vlak van het ondernemings-en vennootschapsrecht. Daarbij verwachten we dat je in staat bent om problemen te begrijpen en te analyseren zodat je het cliënteel de meest optimale oplossing kunt bieden. Je focust hierbij enerzijds op het formuleren van mondelinge en schriftelijke adviezen en het opstellen en nalezen van overeenkomsten in het brede handels-en vennootschapsrecht. Anderzijds leg je je ook toe op het voeren van procedures in deze materies voor rechtbanken en arbitragecolleges. Je wordt daarbij ondersteund door advocaten die zelf gepassioneerd met hun vak bezig zijn. Je draagt bij aan (interne) seminaries over actuele topics en werkt tevens mee aan de externe communicatie over dergelijke nieuwigheden via nieuwsbrieven.

Profiel

Je beschikt over een masterdiploma in de rechten en hebt minstens 3 jaar relevante ervaring in het ondernemings-en vennootschapsrecht. Een aanvullende opleiding in het vennootschapsrecht is een pluspunt. Je bent gedreven en leergierig en geeft blijk van een passie voor het ondernemingsrecht. Daarnaast word je in je werkaanpak getypeerd door een kritische geest met een scherp analytisch inzicht. Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans en Engels. Eventuele tweetaligheid Nederlands/Frans vormt een belangrijke troef. Je beschikt tevens over een creatieve en teamgerichte ingesteldheid en geeft blijk van vertrouwen.

Aanbod

In een professionele omgeving krijg je de kans om, zowel in advisering als in procedures, je volledig te ontplooien. Hiertoe krijg je van bij de start een grote verantwoordelijkheid, betrokkenheid en maximale ondersteuning. Naast een uitdagende werkomgeving waarin je de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen tot een specialist in je vak, biedt SHERPA LAW een aangename werkomgeving waarin de teamspirit bijzonder belangrijk is. SHERPA LAW biedt je uiteraard een aantrekkelijke vergoeding.

Referentie

Als je je aangesproken voelt door deze vacature, verzoeken wij je contact op te nemen met Mr. Tom Vanraes via mail tom.vanraes@sherpalaw.be. Elke sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

 

Nederlands
Français
English